Esittelyssä neljä hurmaavaa ekokampaamoa

Ekokampaamot tarjoavat ihania hiuksia helliviä hoitoja sekä rentoutumista kiireiseen arjen keskelle. Koska luonnonmukaiset ja ympäristöystävälliset hoitovaihtoehdot kiinnostavat monia, haastattelimme neljää Pumpa Upcycle hiusdonitseja jälleenmyyvää ekokampaajaa ja kokosimme tähän heidän tarinansa sekä vinkkejä sinulle.


Ekokampaamo Okra
Jyväskylä, Kauppakatu 14 – puh. 050 477 0363
www | FB | IG

Ekokampaaja Mirva
”Olin palannut kampaamoon töihin äitiyslomalta ja sinä aikana olin ehtinyt miettiä mitä tulevaisuudeltani haluan. Työ kampaamossa ei tuntunut enää yhtä merkitykselliseltä kuin ennen äitiyslomaa. Päädyinkin kouluttamaan uusia hiusmuotoilijoita pariksi vuodeksi, jonka aikana ajatus ekokampaajakoulutukseen lähtemisestä kypsyi. Kaipasin unelmatyöhöni lisää sisältöä, kokonaisvaltaisempaa hoitamista ja kohtaamista asiakkaan kanssa. Työllistyin jo ennen koulutuksen alkua ekokampaamoon ja kaikki työperäiset päänsäryt ja huimaukset, jotka olivat johtuneet mitä ilmeisemmin kemiallisten värien käsittelystä, jäivät kokonaan pois.”
Ekokampaamo Okra Jyväskylä
Okran suosituimmat hoidot
Kasvivärjäys hoitaa ja kosteuttaa hiuksia sekä hiuspohjaa samalla kestovärjäten tai sävyttäen – ja on Okran suosituin hoito. Kasviväriin on mahdollista lisätä yrttejä ja marjoja tehostamaan haluttua hoitovaikutusta, esimerkiksi jos halutaan hoitaa erityisesti hiuspohjan ongelmia tai silottaa hiuksen pintaa. Lopputuloksena on pehmeät ja kiiltävät, terveen tuntuiset hiukset.
Toinen suosittu hoito on intialainen päähieronta. Se on erittäin rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Lyhyesti sanottuna intialainen päähieronta on kosketusterapiaa, joka parantaa vastustuskykyä, rentouttaa ja lievittää stressiä. Lisäksi se parantaa hiuspohjan verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, jolloin hiukset ja hiuspohja voivat paremmin.
Kolmas on turvehoito, joka rauhoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti kutiavaa, ärtynyttä ja rikkoutunutta hiuspohjaa. Turvehoito tasapainottaa hiuspohjan aineenvaihduntaa, vähentää tulehdusta ja nopeuttaa ihon paranemista. Turpeella on terapeuttinen vaikutus, sillä se sisältää runsaasti bioaktiivisia aineita ja se levitetään lämpimänä hiuspohjaan. 
Okran ekovinkki
Ekokampaamoon kannattaa tulla aluksi nauttimaan rentouttaviin ja hiuksia helliviin hoitoihin, erityisesti mikäli kasvivärjääminen vielä mietityttää. Kasviväreillä voidaan tehdä myös kevyesti sävyttävä ja hiuksia hoitava käsittely, jolloin oma väri ei peity ja tyvikasvua ei synny.
Okran hiusdonitsivinkki
Hiusdonitseista ihanimmat ovat silkkikankaasta valmistetut donitsit, jotka ovat myös helliä hiuksille. Asiakkaat ovat ilahtuneena ja kiinnostuneena ottaneet vastaan Pumpa Upcycle hiusdonitsit, joista erityisesti  keltaisen ja mustan sävyiset ovat olleet suosittuja.

Tervetuloa tutustumaan Ekokampaamo Okraan!
Jos olet kiinnostunut kokeilemaan ekokampaamon palveluita, kannattaa tulla ihastumaan! Minulle ekokampaajakoulutus oli elämäni ja urani käännekohta ekologisempaan ja terveellisempään elämään, ja se on tarjonnut enemmän kuin osasin kuvitellakaan.


Ekokampaamo Kaisla
Järvenpää, Emalitehtaankatu 2 – puh. 041 319 8404
www | FB | IG

Ekokampaaja Niina
”Päädyin ekokampaajan uralle muuttaessani uudelle paikkakunnalle ja silmäillessäni työpaikkailmoituksia; silmiini osui hakemus jossa haettiin ekokampaajaa. Puoli vuotta aikaisemmin olin itse alkanut värjäämään hiuksiani kasviväreillä ja tästä syystä kiinnostukseni heräsi. 
Sain silloisessa työpaikassa perehdytyksen kasvivärjäämiseen ja nopeasti hakeuduin kouluttautumaan ekokampaajaksi Helsingin Prakticumille. Koulutuksen myötä kokonaisvaltainen hyvinvointi tuli osaksi arkeani vaihtaessani kaiken kosmetiikan ja kodinpuhdistusaineet ekologisiin. Ekokampaajuus on alusta alkaen tuntunut siltä, että “tätähän mun ois aina pitänyt tehdä”. 
Ekokampaamo Kaisla Järvenpää
Kaislan suosituimmat hoidot
Ekokampaamo Kaislassa Niina tekee eniten kasvivärjäyksiä, joka on myös samalla hiushoito sen hoitavien ainesosiensa takia. Myös savipuhdistus, erilaisia yrttihoidot sekä merilevähoito ovat suosittuja. Merilevä syväpuhdistaa hiustuppeja sekä hiuksen pintaa jolloin hius on eläväisempi, kiiltävämpi ja kimmoisampi. Kirkastavan ja kosteuttavan lopputuloksensa ansiosta merilevähoito on vaaleahiuksisten sekä Curly girl-metodia suosivien lemppari hiushoito. 
Kaislan ekovinkki
Ekokampaamopalveluiden lisäksi Kaislassa kiinnitetään huomiota kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja myynnissä on niin hiuksille kuin ympäristölle ystävällisiä tuotteita. Asiakkaat ovat ihastuneet kierrätyskankaisiin Pumpa Upcycle hiusdonitseihin, joista suosituimpia ovat olleet kukkakuosiset ja keltaisen sävyiset.
Kaislan hiusdonitsivinkki
Itsekin suosin ehdottomasti kangashiusdonitseja hiusten kiinni laittamiseen, koska ne eivät kuluta hiusta niinkuin kumiset hiuslenkit. Oma suosikkini on kukkakuosinen hiusdonitsi, jonka sipaisen päälaelleni puoliponnarin tyyliin. Iltamenoihin tupeeraan hiuksiani, sitten siloittelen niitä harjalla ja lopuksi kerään hiukset löysästi niskanutturaksi hiusdonitsin avulla.

Tervetuloa tutustumaan Ekokampaamo Kaislaan!
Jos kaipaat pientä luksusta, tuoksumaailmaltaan lempeä ekokampaamo on oiva valinta. Hiusten freesauksen yhteydessä rentoudut takuuvarmasti viimeistään pesupaikalla hiuspohjan hieronnan yhteydessä. Ekokampaamopalvelut ovat hellävaraisia hiuksille sekä iholle.


Ekofia
Porvoo, puh. 040 718 9428
www | FB | IG

Ekokampaaja Sofia
“Uudelleen kouluttauduin parturi-kampaajaksi aikuisella iällä ja määränpääni oli alusta asti juuri ekokampaaja ja yrittäjyys. Yrittäjäperheessä kasvaneena olen saanut nähdä yrittäjyyden hienot puolet, kuten vapauden ja halun tehdä aina parhaansa asiakkaiden ja itsensä takia. Ekokampaajani saan toteuttaa itseäni luonnonystävällisesti ja turvallisesti.”
Ekofia ekokampaamo Porvoo
Ekofian hoitosuosikit
Omassa uudessa 14.9 aukeavassa ekokampaamossani odotan erityisesti sitä, että saan auttaa hiuspohjaongelmaisia erilaisilla hoidoilla. Rakastan yrttien hoitavia ominaisuuksia yhdistettynä esimerkiksi saveen!
Ekofian ekovinkki
Kesäloman päätteeksi kannattaa varata auringonkuivattamille hiuksille sopiva merilevähoito sekä rentouttava päähieronta itsellesi lahjaksi – Olet sen arvoinen!
Ekofian hiusdonitsivinkki
Piristä muuten tylsää tai väritöntä asua kiepauttamalla yksi tai useampi värikästä pumpaupcycle donitsia ranteen ympärille!

Tervetuloa tutustumaan Ekofia ekokampaamoon!


Katinka
Tampere, Ilmarinkatu 41 – puh. 03 2552138
FB | IG

Ekokampaaja Saara
“Löysin ekokampaajan työn omien arvojeni vahvistumisen kautta; en halunnut enää altistaa itseäni tai muita voimakkaille kemikaaleille vaan tehdä työtä joka hoitaa kokonaisvaltaisemmin, kunnioittaa luontoa ja tukee kestävää kehitystä.”
Katinka ekokampaamo
Katinkan suosituimmat hoidot
Katinkassa monista ekologisista kampaamopalveluista kasviväri on hyvin suosittu ja samalla myös hyvin hoitava käsittely. Värien lisäksi tehdään paljon myös merilevä- ja savihoitoja sekä intialainen päähieronta öljyhoitoineen on Katinkan suosituimpien hoitojen joukossa.
Katinkan ekovinkki
Hiukset pysyvät elinvoimaisina luonnonmukaisten hiushoitojen sekä energialeikkausten avulla; ekokampaajalla ei siis tarvitse käydä kolmen viikon välein. Hiuksista riippuen yhdestä muutamaan kertaan vuodessa on aivan mainio määrä, kun mietitään ekokampaamokäyntien tiheyttä. 
Katinkan hiusdonitsivinkki
Hiustyyli piristyy helposti uusilla kampauksilla kampaajakäyntien välillä. Oma kampaussuosikkini on päälaelle tuleva ”suttunuttura” jonka teen niin, että suurin osa hiuksista jää auki. Donitsinutturat ovat helppo ja nopea look, joka sopii kaikenlaisiin tilanteisiin.
Tervetuloa tutustumaan Kampaamo Katinkaan!
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan luonnonmukaisia kampaamopalveluja. Ekokampaamojen tunnelma on aina ihanan kotoisa ja helposti lähestyttävä. Lisäksi luonnolliset tuoksut ja rauhoittava ilmapiiri oikein kutsuvat luoksensa, rentouttavaan hemmotteluun.

← Aiempia valittuja paloja – Older PostKommentteja? – Any comments?

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua – Comment will be approved before publishing