Kestopillien A - B - C

Kestopilliin vaihtaminen voi tuntua pieneltä ekoteolta, mutta jo pelkästään USA:ssä heitetään 500 miljoonaa kertakäyttöistä muovipilliä roskiin - päivittäin! Tästä luvusta voikin päätellä, että kertakäyttöisistä pilleistä kertyvä maailmanlaajuinen muovimäärä kuormittaa ympäristöä päivä päivältä raskaammin. 

Onneksi muovisille kertakäyttöpilleille on tarjolla lukuisia ekologisia ja kestäviä vaihtoehtoja. Kestopillien valikoima laajeneekin parhaillaan hurjaa vauhtia, ja jo nyt muovittomia pillejä tehdään monista eri materiaaleista. Kestopillien valmistusmateriaaleja ovat tällä hetkellä muun muassa bambu, lasi sekä ruostumaton teräs. Hyvä esimerkki kehitteillä olevista uusista, muovipillejä korvaavista vaihtoehdoista on kotimaisen Sulapacin ja Storan Enson yhteistyönä kehittämä, aidosti biohajoava puuhakkeesta sekä kompostoituvasta sidosaineesta tehty pilli.

Kun mietit sinulle sopivaa kestopillimateriaalia, kannattaa muistaa mieltymysten lisäksi se, kuinka kauan pilli kestää käytössä. Muutamaa käyttökertaa varten valmistettu tuote ei ole koskaan kovin ekologinen. Pitkä käyttöikä sekä valmistusmateriaali, joka on uudelleen hyödynnettävissä, ovat merkkejä aidosti ekologisesta tuotteesta.

Erilaiset kestopillit

Alle olemme koonneet tiivistetyn tietopaketin erilaisista kestopilleistä. Kaikkia näitä pillejä löydät myös Pumpa Upcycle Shopin valikoimista. Ja meille voi aina esittää  lisäkysymyksiä kestopilleihin liittyen – autamme sinua mieluusti!

 

 

Bambupilli on uudelleenkäytettävä, kemikaali- & BPA-vapaa sekä aikanaan biohajoava. Valmistusmateriaalina bambu on erittäin nopeasti uusiutuva ja siksi ekologinen luonnonmateriaali.

Käyttö: Bambusta valmistettu kestopilli soveltuu kylmien ja kuumien juomien juomiseen. Käytön jälkeen bambuinen juomapilli tulee pestä ja kuivata huolella sekä säilyttää kuivassa paikassa. Tarvittaessa käytä puhdistusharjaa pillin puhdistamiseen. Bambupillille ei suositella astianpesukonepesua, koska se lyhentää tuotteen käyttöikää.

Oikein hoidettuna bambupilli säilyy käyttökuntoisena pitkään. Kun tulee aika luopua pillistä, voi sen heittää muun biojätteen mukana kompostiin - bambuinen pilli kun on täysin biohajoava.

kestopilli pumpa upcycle shop
 

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kestopilli on vaihtoehdoista kestävin ja hygieenisin, koska teräspillin puhdistus on helppoa ja sen voi pestä myös astianpesukoneessa. Elintarvikelaatuisesta ruostumattomasta teräksestä valmistettu kestopilli on BPA- ja kemikaalivapaa. Teräksen voi kierrättää ja se on uudelleen käytettävissä olevaa raaka-ainetta.

Käyttö: Ruostumaton teräspilli sopii lämpimille ja kylmille juomille, cocktaileille ja mehuille. Kestävä, kevyt ja helposti puhdistettava teräspilli on ihanteellinen mukana kannettavaksi. Kun kuljetat kestopilliä Pumpa Upcycle säilytyspussissa, se pysyy puhtaana kassissa tai käsilaukussa. Pääset tutustumaan säilytyspussivalikoimaamme tästä ->

Muistathan, että pienen lapsen juodessa teräspillistä, lapsen on istuttava ja aikuisen on aina oltava läsnä! Kestopilli ei ole lelu vaan sen käyttöä voi verrata haarukan ja veitsen käyttöön.

pumpa upcycle lasinen kestopilli glass eco straw
 

Lasinen kestopilli on valmistettu borosilikaattilasista, joka on lujaa ja kestää hyvin lämpöä. Esimerkiksi kahvinkeittimen pannu ja lasiset uunivuoat ovat samaa lasia. Tämä kestopilli on kaunis, sen suutuntuma on vastaava kuin juomalasista joisi sekä lasinen kestopilli on myös helppo pitää puhtaana.

Käyttö: Oikein käytettynä laadukas ja erikoislasista valmistettu kestopilli on pitkäikäinen. Lasinen kestopilli sopii hyvin kylmille ja lämpimille juomille. Kuitenkin on hyvä muistaa, että lasipilli saattaa mennä rikki jos pilli putoaa lattialle, sitä taivutetaan voimakkaasti tai purraan lujasti. Tästä syystä sitä ei suositella lasten käyttöön.

 Pumpa Upcycle shop kestopillejä ecostrawz  

3 VINKKIÄ KESTOPILLIN KÄYTTÖÖN JA PUHDISTAMISEEN:

1. Kuljeta omaa kestopilliä aina mukana, niin vähennät helposti kertakäyttöisen muovin määrää arjessasi.
Yleensä muovisia kertakäyttöpillejä on tarjolla ja niille on tarvetta kodin ulkopuolella kahviloissa ja ruokapaikoissa. Näitä tilanteita varten on hyvä muistaa oma kestopilli

2. Valitse sinun käyttöösi sopivat kestopillit – Pumpa Upcycle shopista voit valita sopivat kestopillit yksittäiskappaleina.
Paitsi materiaali myös pillin pituus ja paksuus kannattaa huomioida, kun kokoat itsellesi sopivaa kestopillivalikoimaa. Tuhdimmalle smoothielle tarvitaan paksumpi pilli, kun taas matalasta lasista nautittavalle omenaviinietikkaavedelle kätevä on lyhyt pilli. Pumpa Upcycle Shopista saat ostettua yksittäiskappaleina juuri sellaiset pillit kuin haluat ja voit koota sinulle sopivan valikoiman.

3. Pilliharja on kestopillin kaveri, mutta sopii myös muuhun puhdistamiseen.
Kestopilli on helppo huuhdella puhtaaksi vedellä, mutta joskus sen sisälle saattaa jäädä sattumia. Pilliharjalla saat suorat ja taivutetut kestopillit helposti sisältä puhtaiksi ja voit halutessasi lisätä harjaan tipan astianpesuainetta. Lisäksi monikäyttöistä pilliharjaa voi käyttää esimerkiksi kahvikoneen tai juomapullon korkin puhdistamiseen.

pumpa upcycle kestopilliharja ecostraw cleaningbrush
 

Kaikkia infopaketissa esitettyjä pillejä sekä harjoja ja säilytyspusseja löydät Pumpa Upcycle shopin valikoimista.

Kestopillit ja pilliharjat >

Matkasetit ja säilytyspussit kestopilleille >

 

* * *

Tällainen kestopilli-infopaketti tähän päivään!

Nyt meistä olisi hauska kuulla; oletko sinä jo testannut kestopillejä?
Ja jos olet, mikä pillityyppi on suosikkisi :)?

ekologinen kestopilli muoviton vaihtoehto zero waste

← Aiempia valittuja paloja – Older Post Uusimmat valitut palat – Newer Post →Kommentteja? – Any comments?

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua – Comment will be approved before publishing