Pumpa Upcycle tuotteet – uniikkeja vaihtoehtoja sinun kestävään arken

Hei! Tervetuloa tutustumaan Pumpa Upcycle tuotteisiin. Olen Maria Laaksonen, yrityksen perustaja ja omistaja. Seuraavaksi kerron sinulle siitä, miten yritykseni ja Pumpa Upcycle tuotteet ovat saaneet alkunsa.

Vuonna 2014 olin työskennellyt graafisena suunnittelijana lähes 10 vuotta, kun työtilanteeni yllättäen muuttui. Pohdin pitkään kangaskuosisuunnittelun aloittamista, sillä graafiset ja taidokkaat kuvitukset ovat aina inspiroineet minua. Vanhoja vintage kankaita tutkiessani huomasin, miten paljon meillä jo on maailmaan tuotettua valmista tekstiiliä – mitä jokainen suomalainen heittää pois joka vuosi yli 10 kiloa.
 
Niin kuosisuunnitelmani menivät pöytälaatikkoon. Päätin hyödyntää minulle kertyneitä oppeja ja opintoja herättääkseni potentiaalisimmat poistotekstiilit uuteen eloon. Näin Pumpa Upcycle tuotteet saivat alkunsa. Pumpa Design Oy aloitti toimintansa vuonna 2016.

 

Laadukasta & asiakkaiden toivomaa

Kaikkia Pumpa Upcycle tuotteita yhdistää hyvä suunnittelu ja huolellinen toteutus. Vaikka pääraaka-aine on kierrätystekstiili, valmiit tuotteet ovat niin laadukkaasti toteutettuja, että ne kilpailevat tasavertaisina uusista raaka-aineista valmistettujen tuotteiden kanssa. 

Muotoilun lisäksi toinen yrityksen tärkeimmistä arvoista on ihmisten kuunteleminen. Pumpa Upcycle tuotevalikoima on alusta asti kasvanut asiakkaiden toiveet huomioiden. Esimerkiksi suosituin tuotteemme, kierrätyskankainen kestopussi, sai alkunsa yhteistyökumppanin pyynnöstä. Pienenä yrityksenä pystymme myös reagoimaan toiveisiin nopeasti: asiakkaan kysymä sinivalkoinen saippuapussi oli verkkokaupassamme saatavilla vielä samana iltana. Huomioimme aina toiveet ja valmistamme tuotteita ajatuksella sinulle.  

Suurin osa Pumpa Upcycle tuotteista tehdään tilaustöinä, koska pääraaka-aine on uniikki ja nopeasti vaihtuva poistotekstiili. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vanhasta vintage verhosta saattaa saada vain yhden isomman tuotteen. Käytämme tuotteiden mallintamista, jotta sinulla olisi mahdollisuus tutustua nopeasti vaihtuviin varastokankaisiimme, valita niistä sinulle mieluisin ja tilata juuri sinulle sopiva uniikki Pumpa Upcycle tuote.

Pumpa Upcycle kankaasta tuotteeksi
 

Tarpeettomalle uusi elämä

Kierrätyskankaat kulkevat Lohjan työhuoneelle erilaisia polkuja pitkin. Tarpeetonta tekstiiliä tulee lahjoituksina suoraan asiakkailta ja yritysyhteistyökumppaneilta sekä valmiiksi kerättynä ja lajiteltuna tekstiilikeräyspisteiden kautta. Kankaiden kunto arvioidaan useaan kertaan ja ne pestään huolellisesti ja ympäristöystävällisesti.

Ensimmäiset työvaiheet pitävät sisällään lajittelun ja puhdistuksen lisäksi kankaiden digitaalista mallintamista tuotteiksi sekä protomallien ompelua. Tämän jälkeen puhtaat ja leikatut kankaat matkaavat pääsääntöisesti yhteistyöompelijoilleni, mutta ompelen myös itse yksittäiskappaleita ja pikatilauksia. Tällä hetkellä Pumpa Upcycle tuotteet valmistuvat yhteistyössä kolmen suomalaisen pienyrittäjän sekä Lohjalla toimivan sosiaalisen yrityksen kanssa. Kaunis, iso kiitos laadukkaista toteutuksista kuuluu siis näille upeille, huipputaitaville ja pitkään mukana olleille tekijöille – heidän esittely tulossa omana kirjoituksenaan vielä kesän aikana.

Kierrätystekstiilin rinnalle hamppua ja kierrätyspolyesteriä

Käytä uudelleen -ohje on zero waste ajattelun keskiössä (eng. Reuse) – ja näin yritykseni toimii mahdollistaen uuden elämän tarpeettomille tekstiileille.

Kun haluat kaikkein ekologisimman tekstiilin, silloin valintasi on kierrätyskankaasta valmistettu tuote. Mutta on myös muita kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja. Siksi Pumpa Upcycle kestopusseja valmistetaan myös Euroopassa kasvaneesta hampusta sekä muovipulloista valmistetusta kierrätyspolyesteristä. Hampusta valmistetaan myös Pumpa Upcycle lemmikkipetejä, kestovanulappuja sekä saippua- ja pesupusseja. Räjähdymäisesti kasvaneen tuotannon takia hieman kyseenalaista luomupuuvillaa käytämme minimalisesti ja sitä on tällä hetkellä saatavana vain saippuapusseina Weecos-kaupassamme.

Pumpa Upcycle tuotteet tulevat jatkossakin olemaan pääasiassa kierrätystekstiilituotteita. Kuitenkin palvellaksemme paremmin kaikkia kestävämpiä valintoja ja kotimaisia tuotteita suosivia ystäviämme, löydät Pumpa Upcycle verkkokaupasta tekstiilien lisäksi muitakin ekologisia tuotteita. Ne sopivat sekä sinun omaan ekoarkeen kuin myös ekologisiksi lahjoiksi.

Iloa ja valoa kestävään arkeesi toivotellen,
Maria <3

 

kestävä kehitys kierrätystekstiili pumpa upcycle

← Aiempia valittuja paloja – Older Post Uusimmat valitut palat – Newer Post →Kommentteja? – Any comments?

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua – Comment will be approved before publishing