Yhdessä vintage-vaatteiden äärellä

Tiedätkö mistä voit ostaa upeita, vastuullisesti valmistettuja vintage-vaatteita ja -asusteita? Ehdoton aarreaitta on yhteistyökumppanimme Niin Mua Second Hand & Vintage verkkokauppa, joka avaa nyt myös Pop Up -myymälän Porvooseen 13.7.–30.8.2019. Yrityksiämme yhdistää usko siihen, että maailmaan on jo tuotettu tarpeeksi vaatteita ja tekstiilejä, jotka tulee saada uudelleen käyttöön sen sijaan, että ne poltettaan energiaksi. Niin Mua on lahjoittanut meille kahden vuoden aikana paljon laadukasta kierrätystekstiiliä, jota käytämme uusien Pumpa Upcycle tuotteiden raaka-aineena.

 
On hienoa, että ihmiset etsivät nykyään uniikkeja käytettyjä vaatteita ja samalla ympäristöä kuormittavan pikamuodin kiinnostus laskee. Niin Mua on yksi kestävän kehityksen mukaisiin vaatevalintoihin kannustavista yrityksistä. He ottavat vastaan vastuullisesti valmistettuja vintage-vaatteita ja -asusteita, ja etsivät niille uudet onnelliset omistajat.
 
Niin Mua kerää ja toimittaa meille muun muassa kodintekstiilejä sekä esimerkiksi sellaisia ylimääräisiä vaatteita, joiden kunnostaminen ei ole enää mahdollista. Pelastamme heiltä tulleiden poistotekstiilien joukosta ne, joiden raaka-aine voidaan vielä hyödyntää uusien Pumpa Upcycle tuotteiden valmistuksessa. Olemme tehneet esimerkiksi kasseja, hiusdonitseja, lasten paitoja ja mekkoja sekä pieniä pusseja Niin Muan kautta tulleista tekstiileistä. Valmistimme myös heidän omille asiakkailleen joululahjoina antamat uniikit pikkukukkarot.
 
Upeinta vintage-poistotekstiilien kanssa työskentelyssä on löytää tarinoita vaatteiden ja kankaiden menneisyydestä. Tästä sinisävyisestä kukkamekosta julkaisimme kuvasarjan pienen tekstin kera Pumpa Upcycle Instagram-tilillä:
”Birgitta Dahlström olisi halunnut keksijäksi, mutta sen sijaan hän suunnitteli kangaspainokuoseja Ruotsin tekstiilitehtaille 50- ja 60-luvuilla. Turun Vanu teki Dahlströmin "Calabaza" kankaasta mekon, jota on pidetty, rakastettu ja korjailtu vuosien varrella. Energiaksi polttamisen sijaan tämä mekko pääsee uusiokäyttöön. Me teimme siitä pieniä pusseja Niin Mua Second Hand & Vintage kaupan asiakkaille. Koska tämäkin kaunis kangas ansaitsee uuden elämän <3 ”
 
Verkkokauppana toimintansa aloittanut Niin Mua pitää Pop Up -myymälää Porvoossa 13.7.–30.8.2019. Nyt on mahdollisuus käydä tutustumassa upeisiin vintage-aarteisiin ihan livenä! Myymälästä löydät vaatteiden ja asusteiden lisäksi myös uniikkeja Pumpa Upcycle kasseja ja hiusdonitseja, jotka on tietysti valmistettu Niin Mua Second Hand & Vintage poistotekstiileistä.
 
kiertotalous naisyrittäjät uusiokäyttö

← Aiempia valittuja paloja – Older Post Uusimmat valitut palat – Newer Post →Kommentteja? – Any comments?

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua – Comment will be approved before publishing